Kako radimo

kako-rad-glav

Gradnju od temelja do krova možemo podijeliti u nekoliko faza. Svaku smo fazu pokušali pojasniti uz fotografije i prateći tekst.

Razina gradnje ovisi o dogovoru s investitorom, a mi smo za ovu priliku prikazali proces gradnje po fazama po našem sistemu visokog rohbaua.

Postupak gradnje po fazama

1. faza

Na osnovi glavnog projekta izrađujemo radionički nacrt u specijalnom programu u kojem se iscrta cijela drvena konstrukcija objekta koji se gradi. Prema radioničkom nacrtu drveni elementi se precizno izrežu i transportiraju na gradilište.

knau_malaU prvom tjednu postavimo hidro-izolaciju na već pripremljene temelje a zatim se postavlja drveni skelet s krovištem i prvo se sa vanjske strane zatvore vanjski zidovi sa OSB pločama a potom se sa jedne strane zatvore i svi unutarnji zidovi.
Slijedi – na krovište se  pričvršćuju OSB ploče na njih se postavlja parna brana. Zatim se postavlja kontra letva za ozračivanje krova i letvanje krovišta za pokrivanje sa crijepom (ili drugim materijalom prema dogovoru s investitorom).
Izrada i postavljanje krovne limarije (pocinčana bojana).

2. faza

Polaganje kompletnih vodovodnih i elektro-instalacija u zidove a prema projektu. Ispunjavanje zidova sa toplinskom izolacijom. Nakon popunjavanja zidova sa izolacijom slijedi zatvaranje zidova sa OSB pločama sa druge strane.

3. faza

Izrada fasade na vanjskim zidovima a boja i debljina fasade  prema želji investitora. Postavljanje vanjske stolarije a prema izboru investitora te vanjskih i unutarnjih klupčica iz granita. Postavljanje gips kartonskih ploča (Knauf-link)  na unutarnje zidove i strop  na metalnu konstrukciju sa CD i UD profilima i punjenje stropa izolacijom Knauf Isolation od 20 cm. Postavljanje toplinske izolacije u podove i strojna izrada glazure (estriha).

4. faza

Gletanje i bojanje unutarnjih zidova.

5. faza

Montaža unutarnje stolarije. Montaža parketa, pločica, sanitarija i fina montaža elektro-instalacija.

1. faza gradnje
2. faza gradnje
2. faza gradnje
3. faza gradnje
3. faza gradnje
faza4
4. faza gradnje
5. faza gradnje
5. faza gradnje